Liefde voor spullen en lief voor de aarde

Rapunzel

vintage & design

Over

Home / Over

Er was eens …
In 2004 is Rapunzel geboren als ontwerperscollectief. Het collectief deed meerdere jaren mee aan de Dutch Design Week in Eindhoven en werkte aan diverse projecten. Via Rapunzel konden de ontwerpers hun werk aan de buitenwereld presenteren. Het collectief heeft in 2012 een punt achter de jaarlijkse presentaties gezet. Sandra Dijkstra heeft de naam overgenomen om het te gebruiken als merk voor haar eigen ontwerpen, maar ook voor haar liefde voor vintage.

Wie is Rapunzel?
Rapunzel? Dat is het alter ego van Sandra Dijkstra. Sinds haar afstuderen aan de Design Academy Eindhoven werkt ze als zelfstandig ontwerper. Haar werk is divers en dat is juist wat het voor haar zo leuk maakt. De ene keer een interieur ontwerpen, de andere keer een relatiegeschenk, een logo of iets anders. De wensen van de opdrachtgever zijn de belangrijkste leidraad. Je kunt hier meer over vinden op de website www.sandradijkstra.nl.

Waarom Rapunzel vintage & design?
De werkplek van Ontwerpstudio Sandra Dijkstra is aan de Amperestraat in Woensel-West Eindhoven: klein, maar te groot om alleen maar met een laptopje achter een bureau te zitten. Daarom vind je hier ook het ‘Rapunzel Atelier’ en de ‘Winkel van Rapunzel’. Hier kan ze haar liefde voor vintage en andere mooie items etaleren, maar ook de producten maken die ze ontwerpt voor het label Rapunzel.

Nog meer creatievelingen
Op zaterdag zijn ook Laura en Vere in het Atelier van Rapunzel aanwezig. Zij werken dan aan hun producten die ook in de fysieke winkel van Rapunzel te bewonderen zijn.
Vere maakt prachtige oorbellen van binnenbanden. Natuurlijk in Veervorm, haar naam doet er eer aan! Vind meer op www.deveertjeskoningin.nl. Laura maakt de prachtigste linoprints met natuur als hoofdthema. Ook deze zijn te bewonderen in de winkel van Rapunzel maar natuurlijk ook op de website www.lauracarina.nl.