rapunzel

Vintage, art & design

rapunzel

over Rapunzel

Spullen met een verhaal

De meeste spullen die ik in huis heb, hebben een verhaal. Als ik er naar kijk of ze gebruik word ik er blij van. Dat kan om verschillende redenen zijn: Ik heb het bijvoorbeeld van iemand gekregen, ge-erft, vind het ontwerp heel mooi of ik heb het zelf gerepareerd of gemaakt.
Omdat de spullen een voor mij een betekenis hebben doe ik ze niet snel weg. Als ze kapot gaan dan probeer ik ze eerst nog te repareren. Dat gaat heel anders met spullen die in massa geproduceerd zijn en waar ik geen gevoel voor heb. Ik raak er snel op uitgekeken. En als ze stuk gaan (en vaak is de kwaliteit zo slecht dat ze snel kapot gaan) kan ik het vaak niet repareren en moet ik het weggooien. Zonde eigenlijk, vooral voor het milieu. Ik ga liever voor duurzaam! Daarom omring ik me het liefst met spullen waar ik ‘iets mee heb’, waar ik blij van word. Ik ben ervan overtuigd dat dat voor andere mensen ook geldt.

Rapunzel verkoopt spullen met een verhaal, spullen die je zo lang mogelijk bij je wilt houden. Duurzaam in een tijd van massaproductie.

Door de jaren heen heb ik behoorlijk wat spulletjes verzameld. Dat past natuurlijk niet allemaal in mijn huis. Ik vind het ook leuk om af en toe wat te wisselen. Dus zo is mijn online verkoop op marktplaats begonnen. Inmiddels heb ik ook een Etsyshop geopend en zijn we ook te vinden op instagram.